Acupunctuur bij kleine huisdieren

Acupunctuur bij kleine huisdieren

Acupunctuur is een holistische geneeswijze waarbij naar het gehele dier wordt gekeken omdat alles met elkaar in verbinding staat. De acupunctuurbehandelingen worden uitgevoerd door acupuncturiste Steffi. Zij is opgeleid tot humane- en dierenacupuncturiste.

Wat gebeurt er nu juist?

Door het aanprikken van acupunctuurpunten die gelegen zijn op de energiebanen (meridianen), wordt de energie (Qi) ervan aangesproken. Hierdoor wordt de energiestroom hersteld, waardoor er enkele belangrijke processen in het lichaam worden gestart zoals: pijn wordt minder, organen gaan beter werken, blokkades komen los …

Doen die naaldjes geen pijn?

Een acupunctuurnaald is zeer dun en flexibel. De diameter van z’n naaldje ligt tussen de 0,16 en 0,25mm, zo dun dus dat uw huisdier het nauwelijks voelt. Het bereiken van de energie kan echter wel een uitstralings- of elektrisch gevoel geven, dit houdt slechts een fractie van een seconde aan.

Sommige dieren vallen tijdens de sessie zelfs in slaap of komen tot een diepe rust.

Heeft mijn dier acupunctuur nodig?

Westerse diergeneeskunde en acupunctuur gaan hand in hand samen en vormen dus een mooie aanvulling op elkaar.

Er kunnen verschillende problemen aangepakt worden met acupunctuur:

  • Gedragsproblemen (angst, agressie …)
  • Pijnproblemen (artrose, hernia …)
  • Huidproblemen (jeuk, allergie …)
  • Maag-darmproblemen (braken, diarree, weinig eetlust …)
  • Ademhalingsproblemen (loopneus, kortademigheid …)
  • Zenuwproblemen (epilepsie, verlamming …)

Hoelang duurt een acupunctuursessie?

De eerste behandeling duurt ongeveer 60 minuten, de acupuncturiste gaat u verschillende vragen stellen en daarna uw dier voor de eerste keer behandelen. De vervolgafspraken duren ongeveer 30 minuten.

Wenst u graag een afspraak of heeft u nog bijkomende vragen in verband met acupunctuur, aarzel dan niet ons te contacteren!