Diensten

Dierenarts Temse

Raadpleging op afspraak

Behandeling van zieke dieren, vaccinaties, ontwormingen, controle na operatie, opvolging van dieren met een chronische ziekte, ...

Inwendige ziekten Temse

Inwendige ziekten

Bijzondere aandacht voor diagnostiek en opvolging van dieren die lijden aan een inwendige ziekte. Vaak zijn hierbij bloed- en urine onderzoek, echografie en/of radiografisch onderzoek noodzakelijk. Dit steeds in duidelijk overleg met de eigenaar.

Digitale radiografie Temse

Digitale radiografie

Diagnostiek van botbreuken, groeistoornissen bij jonge en volwassen dieren (vaak grote hondenrassen), gewrichtsproblemen, long- en hartproblemen, drachtigheidsdiagnostiek, vaststellen van nier- en blaasstenen, inslikken van vreemde voorwerpen ... Ondenkbaar zonder radiografie.

Echografie Temse

Echografie

Buikaandoeningen, tumoren, bloedingen bij spoedgevallen (aanrijding of ongeval), drachtdiagnostiek, ... worden vaak (mede)gediagnosticeerd door middel van echografisch onderzoek.

Gebitsverzorging Temse

Gebitsverzorging

Tandplak, tandvleesontsteking, tandextracties, ... deze problematiek vergt een individuele specifieke aanpak. Ook preventie is een belangrijk punt waar ik u graag in begeleid.

Chirurgie Temse

Chirurgie

Sterilisaties, castraties, wegname tumoren, oogcorrecties, wondverzorging, navelbreuk, weke delen, ... De veiligheid van uw dier krijgt alle prioriteit. Zeker bij oudere dieren is soms een hart- en bloedonderzoek aangewezen om de veiligheid tijdens een verdoving te kunnen garanderen.

Gedragsproblemen Temse

Gedragsproblemen

Is het een gedragsprobleem of heeft mijn dier pijn? Lijdt hij/zij aan een fysieke aandoening of zit het "tussen zijn oren"? Waarom gedraagt mijn dier zich zo en wat kan ik eraan doen? Mensen en dieren, een andere taal. Samen kunnen we problemen oplossen, waar een dier vroeger zou voor worden ingeslapen. De juiste begeleiding, vanaf de leeftijd van pup of kitten, betekent vaak vermijden van gedragsproblemen. Indien nodig schakelen we tijdig een gedragstherapeut in.

Hospitalisatie Temse

Hospitalisatie

Na een operatie, opname van een ziek dier voor intensieve zorgen, opvolging ... de praktijk beschikt over een veilige, rustige, hygiënische hospitalisatie. Uw dier ligt op een verwarmingsmatje, een vochtabsorberend doek en is voorzien van propere isolerende dekens.

Dierenvoeding Temse

Voeding

Bij uw dierenarts kan u terecht voor voedingsadvies, aangepast aan de specifieke behoeften van uw dier. Een groot assortiment aan topmerken voorziet in het levensonderhoud van gezonde èn zieke dieren. Goede kwaliteitsvoeding is dan ook uiterst belangrijk voor een lang en gezond leven.

Dierenarts Temse

Nieuws

Dier vermist? Op zoek naar een nieuw baasje voor uw huisdier? Andere meldingen Contacteer me gerust; deze meldingen worden aangebracht op de website van de praktijk. Ook belangrijke berichten ivm de praktijk kan u hier terugvinden.