Februari is Seniorenmaand!

Februari is Seniorenmaand!

Tijdens de maand Februari staat de praktijk volledig in het teken van de oudere dieren bij dierenarts Hilde Vissenaekens te Tielt-Winge.

Februari staat bij ons in het teken van het oudere dier. Katten ouder dan 7, kleine honden ouder dan 8 en grote honden ouder dan 6 komen in aanmerking voor een senior consult. Het vroegtijdig opsporen, herkennen en behandelen van ouderdomsverschijnselen tijdens een senior consult zorgt ervoor dat onze oudere diertjes in een optimale gezondheid blijven. Zo kunnen we vroegtijdig ingrijpen of problemen voorkomen. Zo kunnen we uw huisdier op oudere leeftijd optimaal ondersteunen. Voor de prijs van 95 euro (inclusief consult) kunt u met uw huisdier op senior consult komen.

Wat houdt een senior consult juist in?

1. Uitgebreid klinisch onderzoek: Hiertoe behoort o.a. controle van het hart, longen, gewicht, tanden, ogen en oren
2. Bloedonderzoek: Zo verkrijgen we een beeld van de algemene toestand van het lichaam en de organen. We controleren de nieren, lever, suiker en schildklier.
3. Urine onderzoek: Tijdens een urine onderzoek kan men de gezondheid van de urinewegen inschatten. Urinestenen en nierproblemen kunnen hiermee vroegtijdig worden voorkomen. We bepalen het soortelijk gewicht en een standaard urine onderzoek.
4. Bloeddruk bepaling: Een te hoge of juist te lage bloeddruk geeft ons een belangrijke indicatie voor problemen met bijvoorbeeld nieren, schildklier,...

Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden op het nummer 0496 75 90 07. (Vermeldt even aan de telefoon dat u komt voor een senior consult.)