Maand van de tandhygiëne

Maand van de tandhygiëne

Geef uw huisdieren de nodige tandzorg!

Gedurende de maand Februari en Maart gaat onze aandacht voornamelijk naar de tandhygiëne bij onze viervoeters. Deze 2 maanden geven wij een korting van 10% op een gebitsreiniging, er worden dentale foto's gemaakt en u krijgt 10 % korting op uw aankoop van producten die de tandhygiëne bevorderen.

Een paradontale aandoening is de meest voorkomende ziekte bij honden en katten. Vier op de vijf honden, ouder dan 3 jaar , vertonen symptomen van deze aandoening.

Van kleins af aan wordt ons meegegeven dat het dagelijks poetsen van onze tanden zeer belangrijk is. Dit is voor onze honden en katten niet anders! We worden dagelijks geconfronteerd met patiënten die last hebben van hun gebit. Maar wist u dat honden met een uitermate slecht gebit hartproblemen kunnen krijgen?

Wat kunnen we hiertegen doen?

►Het is geen overbodige luxe om jaarlijks een medische check up van uw dier te laten doen. Hierbij kijken wij niet alleen naar de tanden maar zal ook gekeken worden of de inentingen nog in orde zijn, er is een gewichtscontrole en bij oudere dieren zal er geadviseerd worden om een bloedanalyse uit te voeren. Indien nodig kan er dan ook een afspraak gemaakt worden om het gebit ultra sonisch te reinigen en de eventuele rotte tanden zullen getrokken worden.

► Preventief kunnen we de tanden poetsen van onze hond of kat. In volgende filmpje ziet u hoe u het best de tanden kunt leren poetsen: tanden poetsen hond, tanden poetsen kat

► Het geven van preventieve voeding, dentale strips of voedingssuplementen die de tandhygiëne ondersteunen