Hier wat info over het houden van hobby kippen

Hier wat info over het houden van hobby kippen

Wist je dat...

  • Kippen regelmatig last kunnen hebben van interne parasieten zoals spoelwormen, haarwormen, lintwormen, gaapwormen. Een tweejaarlijkse ontwormingskuur is dus zeker geen overbodige luxe.
  • naast de pluimveekorrel/-meel, welke als basisvoer dient, het dieet kan worden aangevuld met granen, zaden en groenvoer (o.a. groenten, kruiden, fruit en bessen)?
  • als extraatje aan de kippen wat dierlijke eiwitten in de vorm van regenwormen, meelwormen of maden kan gegeven worden?
  • om in de verhoogde kalkbehoefte (nodig voor aanmaak van de eischaal) te voorzien grit dient aangeboden te worden?
  • daarnaast ook maagkiezel, welke bijdraagt aan een goede vertering van het voer, onmisbaar is?
  • het belangrijk is dat altijd vers drinkwater beschikbaar is? Bij voorkeur wordt de drinkwaterbak op een verhoog geplaatst, zodat er zo min mogelijk vuil in kan komen. Daarnaast dient voorkomen te worden dat de drinkbakken om kunnen vallen. Hangende drinkklokken zijn om die reden wel handig.
  • volwassen kippen, afhankelijk van hun grootte, gemiddeld ongeveer 30 tot 100 gram voer per dag eten en 250 milliliter per dag drinken? Best kan je niet bijvoeren zolang er nog voer aanwezig is, omdat dit het risico op selectie van voedingsmiddelen vergroot.

Bestel bij ons de drinkwaterontworming voor uw kip(en)

Lees hier meer over interne parasieten bij de kip https://www.wijzijnkrka.nl/aandoening/aandoening-3

Konijnen zijn erg leuke huisdieren, maar voordat u besluit konijnen te nemen, moet u zorgvuldig hun behoeften overwegen – voldoende ruimte, beweging, aandacht en natuurlijk kwalitatief goede, vezelrijke voeding en zoveel hooi als ze kunnen kauwen!

Lees hier meer over het houden van konijnen: http://supremepetfoods.nl/furries/rabbits/


Nu in het voorjaar is het de beste periode om uw konijntjes te vaccineren.

Maak een afspraak op het nummer : 0494.39.28.07 Lees hier meer over de vaccinatie bij konijntjes: http://www.annickdekeyser.be/vaccinatie Bij ons kan je ook de ideale voeding, snacks en bedding bestellen voor alle soorten knaagdieren. Wij werken ook met een spaarkaartensysteem.


Hou er rekening mee dat de praktijk tussen 20 Februari en 1 Maart zal gesloten zijn. Voor dringende gevallen tijdens deze periode kunt u terecht op het nummer 0475.61.14.28. U zal dan in onze praktijk terecht kunnen na het maken van een afspraak. Gelieve voor deze vakantieperiode om jullie voeding of medicatie te komen