Een gezond voedingspatroon bij uw kat

Een gezond voedingspatroon bij uw kat

Een gezond voedingspatroon bij uw kat, lopende promo's

Kan jouw kat op een gezonde, veilige manier eten? Gebruik deze checklist (enkel voor gezonde katten). Het is belangrijk dat alle punten tegelijk uitgevoerd worden.

Er zijn altijd brokjes aanwezig
Een kat eet gemiddeld 10 à 15 keer per dag een klein hapje. Het is dus niet gezond om je kat maar 2 keer per dag eten te geven, ook al moet ze op dieet, is ze te dik of staat ze op een speciaal dieet. Je kan alle punten van deze lijst naast elkaar uitvoeren en dan breng je alles weer balans.

Meerdere eetlocaties in huis
Omdat een kat in de natuur nooit op dezelfde plaats zal eten. Dit werkt tegen verveling, is gezonder én veel natuurlijker. De regel is je aantal katten + 1. Zet ze zowel op de grond, als in de hoogte en dicht bij rust en slaapplaatsen, die zijn van nature veilig en zelf uitgekozen door de kat.

Mijn kat moet werken voor haar eten
Mijn kat moet werken voor haar eten want dat doet ze in de natuur ook. Elk eetstation is een vorm van voedselverrijking zoals een antischrokkom, voerbal, eierdoosje, enz. Dit is natuurlijk, fun, lokt natuurlijk gedrag uit en werkt tegen verveling. Als er spanning tussen de katten heerst, moet je wel oppassen en pas verrijking zetten wanneer de spanning onder controle is.

Eten en drinken staan ver uit elkaar
Eten staat nooit naast de drinkbak want dat is onnatuurlijk en demotiveert om te drinken. Voorzie minimum twee verschillende doorgangen naar eetlocaties en drinklocaties en zorg voor minimum 1,5m tussen de locaties.

Je kat moet sporten
Laat je kat sporten door elke dag haar te laten spelen doorheen de omgeving met een hengel. Een paar minuten is meer dan voldoende. Ze verbrandt ze calorieën, voelt ze zich gelukkig en blijft ze soepel en fit.

Pas de voeding van de kat aan
Geef je kat de juiste voeding door deze aan te passen aan de kat. Vermijd voeding met kleurtjes. Bespreek met je dierenarts welke voeding voor je kat het beste is inzake voedingswaarde om gezond en fit te blijven.

In dit filmpje kan je alle tips nogmaals zien

Lopende promo's deze maand:

Bij aankoop van 2 dezelfde referenties hondenvoeding van Royal Canin krijgt u een derde er gratis bij! Actie loopt van 04/11/19 tot en met 01/12/19

10% korting aankoop bij aankoop van deze voedingsverrijkingen voor de kat

1. Slow feeder voor de kat (27 x 23 x 8 cm). Nu te koop voor 25 euro
2. CATMOSPHERE TREAT BALL BUSTER nu voor 12 euro