Vintage Lifestyle Look

Vintage Lifestyle Look

Geïnspireerd door de charme van de vintage lifestyle – Oude tijden in een nieuw jasje.

Voor deze maand hebben onze stylisten een look gecreëerd, die gebaseerd is op de vintagestijl, gecombineerd met de warme herfstkleuren. Deze stijl kijkt terug naar het verleden met een vleugje nostalgie. Deze look combineert verzamelobjecten en herinneringen met de nieuwste Kobe stoffen om zo een warme en eclectische stijl te krijgen. Oud en nieuw in een perfecte balans.

De Vintage stijl heeft een tijdloos karakter, een unieke identiteit en is heel persoonlijk. Naast de antieke setting, kunt u ook accessoires van rommelmarkten, tweedehandswinkels of geërfde stukken in het geheel verwerken. Gerestaureerde meubels zijn ook veel voorkomend in deze stijl.

Comfort en gezelligheid karakteriseren deze stijl en hierin speelt verlichting ook een grote rol.

Vintage Look

Kleurenpalet:

Er is gekozen voor rijke en warme kleuren als kleurenpalet deze maand. Accenten van antiek goud, terra, mosterdkleur, blauw en groen komen terug in de gebruikte accessoires. Potenza 320cm in een diepe terrakleur gecombineerd met de Clemence, geven de kleuren van de naderende herfst aan deze look. Deze kleuren voegen nog meer diepte toe en de donkere tinten zorgen voor een rijke uitstraling.

Vintage Lifestyle

Styling Tips:

  • De vintagelook is een persoonlijke look, wat voor u persoonlijk of belangrijk is, kan verwerkt worden in het interieur. Maak een lijstje van uw persoonlijke vintage accessoires en voeg deze toe aan uw interieur.
  • Wandbekleding met een retrolook, voegt dat extraatje toe aan het vintagethema van uw kamer.
  • Oudere meubelstukken kunnen belangrijk zijn voor het geheel, dus let hier op. Geef ze een nieuw leven door ze te herstofferen. Een schommelstoel of een oude vintage bank is hier ideaal voor. De Upholstery Library van Kobe geeft u hierin keuze genoeg.
  • Patroonstoffen kunnen iets extra toevoegen aan de vintage look. Paisley - , bloemen – en etnische details werken heel goed in deze stijl. Laat het gordijn tot op de grond vallen om een elegante en vintage flair te krijgen. U kunt ook de patronen laten terugkomen in de accessoires of de meubels en de gordijnen in een uni kleur kiezen.
  • Kunst is belangrijk. Oude schilderijlijsten met moderne kunst zijn ideaal voor deze stijl.
  • Accessoires zoals vloerkleden, spiegels, vazen, diverse soorten kamerplanten en een vinylspeler, kunt u gebruiken om een vleugje nostalgie en contrast in de kamer te brengen.
  • Kies uw accessoires zorgvuldig uit. Vermijd een overvolle kamer door een zekere balans te behouden. Zelfs in deze stijl, kan minder meer zijn. Vind een evenwicht tussen oud en nieuw.
  • Verlichting is belangrijk in deze stijl. U wilt een warme sfeer creëren, dus vermijd fel licht in uw kamer. Vintagelampen met metalen en afgesleten details vormen deze look.
  • Goud en andere waardevolle metaalkleuren zijn makkelijk te gebruiken in deze look. Wanneer u met gouden tinten werkt, is het beter om niet te fel te zijn in uw interieurstoffen en decoratieve accessoires.