De natuur ontwaakt stilaan in maart

De natuur ontwaakt stilaan in maart

Maart doet ons verlangen naar de lente. Wist je trouwens dat de maand maart voor de Romeinen de eerste maand van het jaar was en genoemd is naar de god Mars die de winter had verjaagd? Maar van échte lente kunnen we helaas nog niet spreken. Veel weerspreuken schilderen maart af als een wisselvallige maand. Waar je je natuurhart toch al van kan laten openbloeien deze maand:

1. Hang een insectenhotelletje op Het is nu het ideale moment om een insectenhotelletje 🐝 op te hangen. Als je er zelf nog geen gemaakt hebt, kan het nog, maar weet wel dat droog materiaal minder buigzaam en bewerkbaar is.

2. Doe mee aan een paddenoverzetactie 🐸 Tussen half februari en half maart ontwaken de amfibieën uit hun winterslaap. Dan trekken ze massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. Tijdens hun tocht moeten ze hiervoor ook wegen oversteken. Jij kan ze daarbij helpen door deel te nemen aan een paddenoverzetactie van Natuurpunt.

3. Er mag al gewerkt worden in de tuin in maart, maar niet te veel. Zodra de thermometer temperaturen van 12 tot 15 graden aangeeft, beginnen egels 🦔 te ontwaken uit hun winterslaap. Overdag slapen ze onder oude bladeren, mos, snipperhout, stro, droog gras en oude bloemhalmen van het vorige jaar. Ruim dus nog niet teveel op in je tuin.