Fiscale vergoeding elektrische fiets

Werknemers kunnen in veel sectoren een fietsvergoeding krijgen als ze met de fiets naar het werk rijden. Sommige werkgevers gaven een fietsvergoeding voor speed pedelecs (fietsen die snelheid halen tot 45 kilometer) anderen deden dat niet. Maar daar komt nu verandering in.

Met de voorgestelde wetswijziging wordt de fietsvergoeding van 0,23 euro/km voor het woon-werkverkeer uitgebreid naar de gebruikers van speed pedelecs. De regeling treedt vanaf dit jaar in werking.

Met de voorgestelde wetswijziging wordt de fietsvergoeding van 0,23 euro/km voor het woon-werkverkeer uitgebreid naar de gebruikers van alle types elektrische fietsen.

Naast de belastingvrijstelling voor de fietsvergoeding bij woon-werk verkeer, zullen werkgevers die een speed pedelec ter beschikking stellen als bedrijfsfiets ook kunnen genieten van 120 procent aftrekbaarheid in de vennootschapsbelasting. Een werknemer die een speed pedelec ter beschikking krijgt van zijn werkgever zal niet belast worden op een voordeel van alle aard.

Fiscale vergoeding elektrische fiets