Dakwerken Atmane

Dakwerken, roofing EPDM, platte daken voor Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Maaseik en Maasmechelen

Dakwerken, roofing EPDM en platte daken

Dakwerken Atmane uit Maaseik is specialist in platte daken voor de regio's Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Maaseik en Maasmechelen. Na vele jaren van blootstelling aan weer en wind kan het voorvallen dat uw plat dak gewoon versleten is. Voor een doordachte en snelle oplossing kan u op zo’n moment gerust Dakwerken Atmane inschakelen. Wij komen uw dak inspecteren om de juiste analyse te maken. Wanneer plaatselijk herstellen echt geen optie meer is, leggen wij voor u een nieuw plat dak. Bij platte daken breken wij de bestaande constructie veilig en proper af. Wanneer het onderliggende hout ook afgebroken moet worden, regelen wij dit voor u. Daarna installeren wij opnieuw een stevige draagconstructie gevolgd door het aanbrengen van een goede isolatielaag. Voor de bedekking werken wij zowel met roofing als epdm van de beste kwaliteit. Ook het voorzien of aanwerken van koepels vormt voor ons geen probleem. De afwerking met waterafvoerbuizen doen wij functioneel zodat er nergens water op uw dak kan blijven staan.

Dakwerken bij nieuwbouw

Wij renoveren niet alleen platte daken, wij zijn eveneens uw aannemer voor het leggen van een plat dak op een nieuwbouw. Wanneer uw ruwbouw er staat, is Dakwerken Atmane er om zowel op het plat als het hellende dak een bedekking te leggen die u vrijwaart van alle waterzorgen. Dakwerken Atmane is actief in de regio's Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Maaseik en Maasmechelen.

Dakwerken Atmane Bree

Roofing

Qua dakbedekking kunt u in de eerste plaats kiezen voor roofing. De officiële benaming is bitumen. Dit komt voornamelijk voor op oude daken. Enkel polymeerbitumen (gewapend met kunststofvezels) kan u gebruiken als bovenlaag. Hierin bestaan twee soorten: de tegen UV-bestendige plastomeren (APP), die geen beschermende ballastlaag vereisen en de elastomeermengels (SBS), die meer soepel zijn en beter kleven dan de plastomeren. Geblazen bitumen zijn niet geschikt als waterdichte laag.

Dakwerken Atmane Bree

EPDM

EPDM is een esthetisch rubber dat normaal gezien in de fabriek op maat wordt gemaakt en daarna als één geheel en bijna naadloos op het dak wordt geplaatst. Voorlopig kun je EPDM enkel verkrijgen in het zwart. Het materiaal kan thermische schokken zoals een plotse regenbui bij warm weer eenvoudig opvangen. EPDM is niet volledig naadloos zoals soms word gezegd, maar wel bijna naadloos.

Dakwerken Atmane Bree

Herstellingen & onderhoud

Een plat dak vraagt regelmatig onderhoud, dat wij voor u kunnen uitvoeren. Wist u zelfs dat u verplicht bent om uw plat dak jaarlijks te inspecteren en waar nodig herstellingen uit te voeren. Bij ernstige waterschade komt de verzekering mogelijk niet over de brug wanneer u te weinig aandacht besteedde aan het onderhoud van uw plat dak. Wanneer u de toestand van uw dak niet regelmatig inspecteert, loopt u het risico dat kleine probleempjes uitgroeien tot grote schade.