Ik was het zelf beu een nummer te zijn

Ik was het zelf beu een nummer te zijn

“Ik was het zelf beu een nummer te zijn.” 

Wat doe je als je eigen visie en waarden totaal niet meer stroken met die van je werkgever? Dan start je je eigen verhaal. Kurt De Pré (52) werkte meer dan twee decennia bij een grootbank toen hij besloot zijn eigen weg te gaan. Zes jaar later heet dit verhaal Consea!

Kurt De Pré (52 jaar) en Dens De Ridder (35 jaar) staan samen aan het roer van Consea en vertellen waarom jij belangrijk bent.

Consea tot je dienst

Wie in Aalter en Maldegem woont, heeft de verandering vast al opgemerkt. Kantoor Van Meenen is niet meer. Er verschijnt een nieuwe website en er prijkt een nieuwe naam, een nieuw logo, en een nieuwe slogan aan het gebouw. Consea is die nieuwe naam. ‘Droom groot, reik verder’ hun leuze. “Om onze waarden en visie duidelijk te maken, hebben we besloten alles in een nieuw kleedje te stoppen,” maakt Kurt duidelijk. “Consea staat voor wederzijds vertrouwen, een betrouwbare service en uitgesproken expertise en dat mag gezien worden.”

Droom groot, reik verder

“Dankzij onze hulp, begeleiding en inbreng nemen we een hoop zorgen weg. Zo krijgt iedereen de ruimte om te groeien, te dromen en die dromen waar te maken! Aan die toekomst mogen meebouwen is een absoluut voorrecht,” getuigt Kurt. Zijn droom begon in 2011.

Hoe het begon

“Meer dan twee decennia werkte ik bij een grootbank,” gaat Kurt verder, “ik klom er op van adviseur in sparen en beleggen tot kmo-relatiebeheerder en kantoordirecteur. Ik hield van het nauwe contact met onze klanten maar zag dat jaar na jaar veranderen. Cijfers werden belangrijker dan mensen. Producten moesten een zekere omzet halen of die nu pasten bij onze cliënten of niet.” Kurt voelde zich bij die verandering niet meer comfortabel. “Ik was het zelf beu een nummer te zijn.”

De juiste partner voor het juiste verhaal

Ook Dens De Ridder (35) werkte bij een grootbank. De heren leerden elkaar kennen en voelden aan dat ze op dezelfde golflengte zaten. “Wij vullen elkaar op verschillende manieren aan” zegt Dens. “Mijn expertise ligt in het domein van kmo’s maar ook ons leeftijdsverschil maakt van ons complementaire partners. En beiden streven we één doel na: het belang van de klant moet op de eerste plaats komen, niet het belang van de organisatie.”

Op maat van de klant

In 2011 nemen ze samen kantoor Van Meenen in Maldegem over. “Ik kende de mensen, de omgeving en de markt,” vertelt Kurt. “Vrij vlug voelde ik een behoefte bij mijn klanten. Er zijn zoveel instanties en producten dat een leek er moeilijk zijn weg in vindt. Mensen zoeken een betrouwbare partner die alles voor hen behartigt.”

Totaalaanbod met twee locaties en drie pijlers

Om aan die behoefte te kunnen voldoen, breidde het aanbod uit. Dens gaat verder: “In 2016 namen wij Immo Consult in Aalter over en in 2017 Immo Van Meenen in Maldegem. Zo bieden wij vanuit beide kantoren drie belangrijke pijlers aan: immo, verzekeringen en beleggingen met extra specialisaties als vermogensbeheer en successieplanning .

Bovendien blijken Aalter en Maldegem ideale uitvalsbasissen te zijn voor elke particulier en zelfstandige woonachtig tussen Gent en Brugge.”

Specialisten

Kurt en Dens maken er een punt van: “Binnen onze specialisaties werken wij uitsluitend met experten. Mensen die hun vak door en door kennen én die goed kunnen omgaan met onze klanten want we kunnen het niet genoeg benadrukken: jij staat bij ons centraal! Iedereen blijft op post. Je kan dus nog steeds bij jouw vertrouwde contactpersoon terecht. Bovendien zijn we best trots op het feit dat wij bijna geen personeelsverloop kennen binnen ons bedrijf. Toch een mooi bewijs dat Consea er is door en voor mensen,” besluiten beide heren.

Over Consea

Consea is uw specialist voor verzekeringen, beleggingen en immobiliën. We zijn al ruim zestig jaar dé verzekeringsexpert in de regio Brugge-Gent. Als onafhankelijke makelaar bieden we de beste oplossingen tegen de beste prijs, perfect aansluitend bij uw persoonlijke situatie en behoeften.

Consea. Droom groot. Reik verder.

Consea Aalter, Stationsstraat 171, T +32 (0)9 374 65 25 • aalter@consea.be

Maldegem, Marktstraat 53-55, T +32 (0)50 72 92 60 • maldegem@consea.be

Foto in bijlage

Fotobijschrift: Dens De Ridder en Kurt De Pré – Gedelegeerd bestuurders

Foto mag vrij van rechten en kosten worden gepubliceerd

Bekijk onze website voor meer info →