Tips voor meer beweging op kantoor

Heb jij een zittend beroep? Dan kan je maar beter af en toe de benen strekken. Dankzij Feeling geeft Comar Sport je 7 tips voor meer beweging op kantoor. En voor tip 4, heeft Comar Sport de perfecte kleine sport(hulp)middelen in haar gamma, zoals springtouwen, foam roller, pilates ringen of arobic steps. Of natuurlijk de (iets) grotere ping-pongtafels, krachtbanken en fitnesstoestellen van KETTLER.

Maar hier de tips die je zelf kan verwezenlijken op je werk:

  1. Maak afspraken met collega's
  2. Gebruik een wekker
  3. Een wandelende vergadering
  4. Sport tijdens de pauze
  5. Bel staand
  6. Naar de vuilnisbak
  7. Creëer afstand

Wil jij wat extra beweging? Dan is dit dé tip: motiveer je collega's om samen de uitdaging aan te gaan. Want goede voornemens hou je beter vol als je er samen voor werkt.

1. MAAK AFSPRAKEN MET COLLEGA'S

Door afspraken te maken met collega's, hou je je gemakkelijker aan voornemens. Spreek bijvoorbeeld af dat iedereen voortaan zijn eigen koffie haalt en dat je enkel nog de trap mag nemen. Iemand betrapt op de lift? Die moet een euro in jullie gezamenlijke 'beweepot' steken. Goed voor een teamactiviteit of een goed doel.

2. GEBRUIK EEN WEKKER

Het is belangrijk om ieder half uur even de benen te strekken, je moet uiteraard geen kilometers gaan wandelen, je baas zou dat niet leuk vinden. Maar ieder half uur even opstaan en rondwandelen is een goed begin. Hebben jullie een meeting? Probeer die dan eens staand te doen. Daar gaat je baas zeker gelukkig mee zijn, want vergaderingen waarbij iedereen staat, duren korten, en zouden concentratie en creativiteit bevorderen.

3. EEN WANDELENDE VERGADERING

Nog beter dan staand vergaderen: al wandelend vergaderen. Liefst in de frisse lucht, maar ook op kantoor zelf kun je bijvoorbeeld in de hal rondstappen en belangrijke onderwerpen bespreken. Een topidee, want het is heel gezond. Hier lees je 17 redenen om meer te wandelen.

4. SPORT TIJDENS DE PAUZE

Gebruik je lunchpauze om te bewegen. Doe een yoga-sessie, ga een eindje lopen of ga samen wandelen of fietsen. Het is zoveel leuker om samen te doen, en het helpt tegen een middagdipje. Meer tips tegen de middagdip vind je hier.

5. BEL STAAND

Net als staand vergaderen, is het ook slim om staand te bellen. Nog beter als je ondertussen loopt te ijsberen terwijl je telefoneert. Leg jezelf de regel op om vanaf nu enkel nog recht te staan terwijl je belt. Net als bij de lift, kun je een regel afspreken, dat degene die het niet doet geld in de 'beweegpot' moet steken.

6. NAAR DE VUILNISBAK

Verzamel papiertjes, lege bekers of ander afval niet op je bureau tot het eind van de dag, maar loop elke keer naar de vuilnisbak. Collega's en bazen zijn tevreden met je clean desk, en ondertussen heb je weer even de beentjes gestrekt.

7. CREËER AFSTAND

Door afstand te creëren stap je iets langer. Ga bijvoorbeeld naar het toilet op een ander verdiep, of stel je computer in zodat je naar een printer moet wandelen die een stukje verder ligt. Ook door de verwarming een graadje lager te zetten, sta je sneller op. Van te veel warmte word je namelijk loom.

Uiteraard lunchen jullie ook gezond en kiezen jullie voor gezonde tussendoortjes. Hier vind je 6 gezonde tussendoortjes.

Tips voor meer beweging op kantoor