Coaching House of Being

Coaching House of Being

Uw coach voor Kruibeke en omstreken.

Op de één of andere manier heb je jouw weg hier naartoe gevonden. Ik wens je veel plezier bij het ontdekken van deze pagina. Wie weet vind je er iets van wat je zoekt. Wie weet ontmoeten we elkaar op een dag. Wees welkom bij Els De Meulenaere te Kruibeke (Rupelmonde).

Kindercoach – jongerencoach – gezinscoach

Deze tijd is een boeiende tijd, tegelijk ook een zeer uitdagende tijd. Kinderen en jongeren krijgen met steeds meer prikkels en input te maken. Alles verandert zo snel, er zijn zo vele mogelijkheden, keuzes om te maken, verwachtingen die gesteld worden enz… Steeds meer kinderen en jongeren lopen wat verloren, vinden hun draai niet meer. Daar kan ik als coach een rol spelen. Vanuit luisteren naar waar iemand vastloopt, samen op weg gaan en stappen zetten. Kinderen en jongeren met faalangst, die gepest worden, die geconfronteerd worden met verlies of scheiding, die leven met een angst of te kort aan zelfvertrouwen hebben, die hooggevoelig zijn of die gewoon een duwtje in de rug nodig hebben… allen zijn welkom! Al naargelang de situatie zal ik een traject uitstippelen volgens de concrete noden, zowel qua tijd, als qua methode of techniek, steeds in gezamenlijk overleg. Het is mogelijk dat gedurende het traject ook de gezinsdynamiek ter sprake komt en dat we ook daar naar mogelijke stappen kunnen kijken.

Werkvormen:

 • Gesprek
 • Zachte massage
 • Muziek/zingen
 • Wandelen
 • Tekenen
 • Helende verhalen
 • Visualisatie
 • Sehoona

We starten met een intakegesprek. Ik doe dat graag bij u thuis omdat kinderen en jongeren zich vaak makkelijker openen in een vertrouwde omgeving. Het kan natuurlijk ook altijd bij mij thuis doorgaan. Ik spreek dan afzonderlijk met het kind of de jongere en ook met de ouders. Daarna wordt dan een traject afgesproken, wat ten allen tijde herzienbaar is.

Bijles kinderen lagere school

Mijn basisopleiding is die van onderwijzeres. Vandaar kan ik ook bijles geven, aangepast aan de vraag en problemen. Zo’n bijles wordt steeds gecombineerd met coaching: zelfvertrouwen verhogen, leren zoeken naar goeie oplossingen, zelfstandig werken bevorderen. Dit kan steeds in overleg met de klasleerkracht, zodat er kort op de bal kan gespeeld worden en ook de klasleerkracht feedback krijgt van waar we tijdens de bijles aan werken en de vorderingen die gemaakt worden.

Studiecoaching

Hoe ga je te werk om een goeie planning te maken? Hoe kan je je tijd optimaal gebruiken tijdens de les? Hoe verwerk je de leerstof uit de les? Hoe bereid je je voor op de examens? Hoe ga je om met stress voor de examens? Al deze vragen kunnen besproken worden tijdens een studiecoaching. De frequentie en de tijdsduur worden individueel bekeken, al naargelang de vragen die er zijn. Studiecoaching doe ik met alle leeftijden, van lagere school tot hoger onderwijs. Dit kan zowel bij u als bij mij thuis gebeuren.

Stiltecoaching en bewustzijnscoaching individueel

Hier ga ik met je de weg naar binnen, naar de essentie van wie je bent! Via spreken begeleid ik je naar de stille plek in je-zelf waar je bent! Dit is veel moeilijker om in woorden te omschrijven, dit is echt iets dat je enkel kan ervaren, zo wordt het ook verankerd in je lichaam, in je cellen. Hier is ook ruimte om bewustzijn te brengen rond thema’s die spelen in je leven.

Rustpuntsessie

Via een zachte, repetitieve massage van voeten, handen en hoofd kom je in een zeer grote stilte, rust en diepe ontspanning. Deze sessie kan zeer ondersteunend werken bij het proces van thuiskomen in je-Zelf! Van het ‘uit je hoofd’ komen en de verbinding met je hart te maken!

Stilteavonden in groep

Vanuit een groeiend verlangen in mezelf naar stilte. De ware stilte van hart en ziel en de rijkdom die dat oplevert. Vanuit een roep in mij om met gelijkgestemden te verenigen. Vanuit een zekerheid dat vanuit onze eigen groei we bijdragen aan de evolutie van alles en iedereen. Gewoon om vanuit een diepe hartsverbinding een tijdje samen te ‘ZIJN’. Tijdens een stilteavond is er ruimte en tijd voor het zingen van mantra’s, stilte, een zinvolle boodschap en tekst, een deelmoment. Om af te ronden drinken we nog een tasje thee of koffie met een koekje erbij.

Traumaverwerking: Reis naar de Bron

Via inzichtkaarten wordt licht geworpen op donkere kanten die in jou aanwezig zijn, ze worden in je bewustzijn gebracht. Vaak gaat het om opgeslagen traumamateriaal. Bij elke kaart worden woorden en zinnen geformuleerd die er voor zorgen dat deze energieën getransformeerd worden tot op het onderbewuste niveau. Op die manier kunnen beperkende overtuigingen die opgeslagen zitten, ontladen worden. Dan ga je je vrijer en lichter voelen en kan de energie van liefde weer opnieuw gaan stromen en kom je dichter jezelf en bij de Bron.

Nieuws & activiteiten

Huiskamerworkshops

Al een hele tijd ben ik gepassioneerd bezig rond ‘Verbinden in vrijheid’. Ondertussen heb ik daar een workshopreeks rond uitgewerkt. Heel graag kom ik naar jouw huiskamer om deze boeiende en inspirerende reeks daar te brengen. Het gaat dus over hoe echt verbinden met een ander pas kan als je...
lees meer
Huiskamerworkshops
meer nieuws & activiteiten

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Coaching House of Being.

Contact

Coaching House of Being

Lodderdamstraat 17, 9150 Rupelmonde
 • Relaxatie
 • Studiebegeleiding
 • Trauma en verlies