Fotoalbums

Charcuterie Bovie

Uw slagerij te Tongeren.

Meer dan vijftig jaar vakmanschap

Mijn ouders begonnen ooit op Plein 10 te Tongeren een beenhouwerij, dat was in 1956. Het assortiment was in die dagen uiteraard veel kleiner, maar iedereen had zo zijn eigen klantenkring en specialiteit, van hoofdkaas tot bloedworst. Nico Bovie en echtgenote Lieve Roebben namen de zaak van zijn ouders over in 1975. Vijf jaar later, in 1980, kwam er een filiaal aan de Sint Truiderstraat, in 1986 werd een volgend filiaal aan de Maastrichterstraat verwezenlijkt. Sinds 1991 gaat het bedrijf als N.V. verder en wordt er in 1996 een filiaal in Hasselt geopend. Terwijl om hen heen andere slagerijen de deuren sluiten, blijft Charcuterie Bovie juist uitbreiden.

Wat is hun geheim?

Hard werken, doorzettingsvermogen en bovenal kwaliteit aanbieden,... vertelt zaakvoerder Bovie die in zijn jonge jaren te Antwerpen een gespecialiseerde slagersschool heeft gevolgd. Een belangrijke rol voor het succes van de charcuterie is zeker weggelegd voor het personeel, waarvan sommigen al langer dan vijfentwintig jaar in dienst zijn. ìIn onze winkels zien klanten vertrouwde gezichten aan de toonbank, maar ook achter de schermen wordt met vakmanschap telkens dezelfde kwaliteit aangeleverd. Zo is er continuïteit in de traditionele receptuur en bereiding van vleeswaren, maar ook in onze kant-en-klare maaltijden, salades en specialiteiten. Het assortiment breidde zich in de voorbije dertig jaar enorm uit met gerechten en charcuterie uit andere landen. Zo zijn Spaanse en Italiaanse worsten inmiddels helemaal ingeburgerd.

Daarom Haspengouw

Tradities van het vak worden makkelijk gecombineerd met de kennis van vandaag op het gebied van bedrijfsvoering en management. Het leven wordt ons weliswaar door techniek en automatisering heel makkelijk gemaakt, de consument stelt gedegen vakbekwaamheid ook nog steeds op prijs. Dat komt bij Charcuterie Bovie bijvoorbeeld tot uitdrukking in de populariteit van streekgerechten, gourmet- en fondueschotels en barbecuepakketten.

Een typisch streekgerecht voor Tongeren is speenbig in gelei. Voor de klanten van Charcuterie Bovie zijn ook de gekookte hesp en zelfbereide patés zeer in trek. In de jaren tachtig en negentig werd er overigens geregeld meegedaan aan wedstrijden in zowel Nederland als België. Gedurende een periode van zo'n vijftien jaar deden we mee aan vakwedstrijden. Het was niet alleen een  uitdaging, maar ook een bijzonder goede gelegenheid om je als slager te kunnen profileren. We hebben in die jaren verschillende hoofdprijzen mogen winnen waaronder de Limburg Cup, Luikse cup, Antwerpen en meerdere onderscheidingen te Utrecht(NL),... aldus Nico Bovie.

Zorgen voor continuïteit is een van de belangrijkste pijlers waarop Charcuterie Bovie steunt. Mijn dochters Annelies & Marleen zijn ook in de zaak, al houden zij zich vooral met de administratieve kanten van de onderneming bezig. We houden de groei van ons bedrijf nauwlettend in de gaten en beschikken over de EG -vergunning. Naast bevoorrading van onze eigen winkels leveren we ook aan enkele bekende groothandels en grootwinkelbedrijven in Limburg, daar zijn we zeker trots op. Maar onze eigen winkels genieten de meeste aandacht, want we willen onze klanten graag in de watten leggen,... vertelt zaakvoerder Bovie.

Uw beenhouwerij - slagerij - fijne vleeswaren - charcuterie - traiteur te Tongeren.

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Charcuterie Bovie.

Contact

Charcuterie Bovie

Plein 10, 3700 Tongeren

Vestigingen

Charcuterie Bovie Hasselt
Banneuxstraat 11, 3500 Hasselt
Charcuterie Bovie Tongeren
Sint-Truiderstraat 5, 3700 Tongeren
Charcuterie Bovie Tongeren
Maastrichterstraat 146, 3700 Tongeren
  • Beenhouwerij
  • Slagerij
T012 23 20 76
Ond. nr.0445.690.056
Maandag 08.00u-18.00u
Dinsdag 08.00u-18.00u
Woensdag 08.00u-18.00u
Donderdag 08.00u-18.00u
Vrijdag 08.00u-18.00u
Zaterdag 08.00u-18.00u
Zondag Gesloten

Kom langs bij Slagerij Bovie in Tongeren of Hasselt en overtuig uzelf van onze kwaliteit!