Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Balance Massages in Maasmechelen

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig gezondheidssysteem dat zo een 5000/6000 jaar geleden op schrift werd gezet. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India. Ayurveda betekent kennis (veda) van het leven (Ayur). De drie Dosha's spelen een belangrijke rol deze zijn Vata, Pitta en Kapha deze zijn opgebouwd uit de 5 elementen Ether, lucht, vuur, water, aarde.

Vata staat voor verandering Pitta voor stofwisseling en Kapha voor structuur. Binnen de Ayurveda is het heel belangrijk dat de Dosha's in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren. Deze Ayurvedische massage is een zachte energetische massage (maar toch wat steviger dan wat jullie van mij gewoon zijn), het is een volledige lichaamsmassage waar de marmapunten van hoofd en gezicht worden meegenomen. Deze massage brengt het hele lichaam in balans, lichaam en geest worden dichter naar elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

De Ayurvedische massage werkt op de spieren, het energiesysteem, de aura, de chakra's, de gewrichten ontspannen zich, stress, vermoeidheid, slapeloosheid worden bestreden. Deze massage zorgt vitale energie, helpt gifstoffen die vastzitten te verwijderen en bij het losmaken bij emotionele blokkades, het activeert het lymfsysteem en de bloedsomloop, ze draagt bij aan de bewustwording van het lichaam verlicht spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. Deze massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, emoties en de geest...