Fotoalbums

Café Brem

Van harte welkom bij Café Brem, hét huis van het bier in Hoegaarden en omstreken. Met veel aandacht voor het verhaal en de geschiedenis van het bier, serveren wij u dag in dag uit de lekkerste, versgetapte pintjes.

Ook voor originele en minder bekende bieren kan u in Café Brem terecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van het karaktervolle Wilderen Goud, of de unieke smaak van de Ter Dolen Tripel? Het zijn maar enkele voorbeelden van onze uitgebreide bierkaart, die overigens zeer regelmatig wordt aangevuld met tijdelijk verkrijgbare suggestiebieren.

Hoegaarden is al sinds de jaren 1300 gekend om zijn bieren, en dus hebben we bij Café Brem veel aandacht voor de geschiedenis van ons prachtige dorp. Alle informatie daarover vindt u op de pagina historiek.

Hebt u nog vragen, of wenst u meer informatie? Contacteer ons dan gerust via de contactpagina van onze website. Maar het beste is natuurlijk nog altijd dat u gewoon even bij ons langskomt. Wij ontvangen u met open armen in ons sfeervol café. Tot binnenkort!

Geschiedenis Hoegaarden

Tijdens de vroege middeleeuwen behoorde Hoegaarden tot het graafschap Brunengruz, bestuurd door gravin Alpaïdis. Zij stichtte op het einde van de 10de eeuw een kapittel van kanunniken, genaamd Huardis. Na haar dood in 987 schonk Otto III het graafschap Brunengruz aan Notger, bisschop van Luik. Hoegaarden werd Luiks gebied en vormde een Luikse enclave in het hertogdom Brabant. Tot de troonafstand van Keizer Karel in 1555, kende Hoegaarden een relatief rustige periode. Wanneer echter de Spaanse koning Filips II, de hertog Alva naar de Nederlanden stuurde om de orde te handhaven, ondervond Hoegaarden daar de nodige nadelen van.

In 1673 en de jaren daarop moest Hoegaarden echter voortdurend afrekenen met oorlogsgeweld: Luik steunde immers de ambities van Lodewijk XIV. Onder het Oostenrijks bewind (1713-1794) beleefde Hoegaarden zijn gouden eeuw. De algemene welvaart, vooral te danken aan de biernijverheid, nam zienderogen toe. In 1726 waren er 36 brouwerijen en zo'n 110 mouterijen.

Dankzij deze welvaart werd in 1754 de collegiale Sint-Gorgoniuskerk heropgebouwd. De Franse Revolutie betekende de grote ommekeer en maakte van Hoegaarden een Brabantse gemeente. Vandaag is Hoegaarden een klein, rustig provinciestadje in de provincie Vlaams-Brabant.

Café Brem, uw drankgelegenheid te Hoegaarden.
Bekijk de prijslijst.

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Café Brem.

Contact

Café Brem

Stoopkensstraat 18, 3320 Hoegaarden
  • Bieren
  • Café
T016 81 66 41
Ond. nr.0832.274.945
Maandag 10.00u
Dinsdag 10.00u
Woensdag Gesloten
Donderdag 10.00u
Vrijdag 10.00u
Zaterdag 10.00u
Zondag 10.00u