VDC Milieu

Uw expert te Dilsen-Stokkem in bodemonderzoeken & grondonderzoeken

Unieke totaalservice in milieuadvies en grondonderzoek

VDC Milieu uit Dilsen-Stokkem biedt een unieke "all in"-service bij grondonderzoeken voor zowel industriële als woningbouwprojecten. Daarnaast is VDC Milieu uw betrouwbare en ervaren partner bij de dossieropmaak en dossierbegeleiding van milieuvergunningen en socio- economische vergunningen voor ondernemingen.

U kan bij VDC Milieu uit Dilsen-Stokkem terecht voor:

  • Milieuvergunningen
  • Aangiftes
  • MER-rapporten
  • Adviesverlening
  • Funderingsonderzoek
  • Milieutechnisch onderzoek
  • Geologisch en hydrogeologisch onderzoek
  • Geo-fysisch onderzoek

Wij staan voor maatwerk en denken altijd mee met onze klanten. Zaakvoerder Dirk De Coster is een geoloog met 10-tallen jaren ervaring. Een voorbeeld: bij grondonderzoeken op onbebouwde percelen beperken we ons in het rapport niet tot de resultaten van de traditionele sondering. We geven ook conclusies over de waterinfiltratie, de watertoets, een milieutechnisch verslag over de af te voeren grond, funderingsadvies en het risico op trillingen en aardbevingen. Eén voor één cruciale informatie om een bouwproject tot een goed einde te brengen. Bij problemen met één van de parameters gaan we creatief mee op zoek naar bouwkundige of technische oplossingen.

Eigen machines

Dankzij de eigen hoogtechnologische meet- en boormachines gaat VDC Milieu geen enkele uitdaging uit de weg. Slecht bereikbare plaatsen of moeilijke ondergronden vormen voor de acht medewerkers van VDC Milieu geen enkel probleem.

Adviesverlener

Begonnen als adviseur voor alles wat met milieu en de bijhorende vergunningen te maken heeft, blijft deze activiteit nog een belangrijke pijler binnen VDB Milieu. Verder begeleiden we ook kleinhandelaars die een socio-economische vergunning nodig hebben om zich ergens te vestiging. Bij een winkelruimte groter dan 400m² is deze vergunning sinds enkele jaren verplicht.

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!