Sneyers Herentals volgt de weg naar duurzame mobiliteit

Sneyers Herentals volgt de weg naar duurzame mobiliteit

BMW en MINI concessie Sneyers in Herentals profileert zich al jaren als partner in duurzame mobiliteit. Om deze ambitie kracht bij te zetten, installeerde Sneyers onlangs 724 zonnepanelen. In de toekomst zullen deze zonnepanelen stroom voorzien aan ongeveer 40 laadpalen.

Een toekomstgerichte visie

Eigenaar Filip Sneyers: “Met deze investering willen wij ons als concessie profileren als partner in duurzame mobiliteit. In een wereld waar elektrificatie een belangrijke rol speelt en vooral gaat spelen, proberen wij ons te onderscheiden. De plaatsing van deze zonnepanelen kadert ook binnen de visie van BMW Group.”

Elektrificatie zet zich voort

Het gamma van BMW bevat al een groot aantal plug-in hybrides. Daarnaast is er ook het gamma i-modellen met bijvoorbeeld de i3 die al jaren centraal staat in de evolutie naar elektrisch rijden. Binnenkort komen daar ook de BMW iX3 en de BMW i4 bij. 

De populariteit van elektrisch wagens neemt ook alsmaar toe. Het feit dat MINI een volledig elektrische variant op de markt bracht die qua look volledig aanleunt bij zijn voorgangers geeft de toekomstvisie van BMW Group weer.

Groene energie als brandstof

Sneyers wil gebruikmaken van groene energie om de elektrische modellen van stroom te voorzien. Filip Sneyers: “De aanleg van zonnepanelen is de eerste stap in het proces. De volgende stap is het plaatsen van laadpalen. Op deze manier zijn we klaar voor de nieuwe, duurzame mobiliteit.”