BISTRO EVARIST:

Experience the new bistronomy

Bistro Evarist vertrekt van grootvaders keuken met pure smaken en de ambachtelijke bistronomie.  

Waarbij de combinatie van de hoogste kwaliteit van producten, cultureel erfgoed samen met ambachtelijke bistronomie aan democratische prijs hoog in het vaandel is verheven.   

Geschiedenis

Bistro Evarist is opgericht in 2018 door Silke Heylen en Johan Verschooren. Gelegen aan de opkomende en trendy wijk het looks te Lier. 

De naamgeving van Bistro Evarist is verbonden aan Silke’s grootvader Evarist. Die als gerenommeerd schrijnwerker-interieurontwerper  over heel de Antwerpse kempen zone  en ver daarbuiten bekent is. Hiervan vindt men ettelijke elementen terug in het  gezellig interieur.

Eind 2019 is bistro Evarist voorgedragen om opgenomen te worden in een vooraanstaand gastronomische en bistronomische gids. Van  346 kandidaten zijn ze uiteindelijk 4de.

Dit weerspiegelt zich in de kaart. Die beetje bij beetje de vorm kreeg tot wat ze vandaag is.

In 2020 bouwen verder aan ons kindje Evarist. Door Corona verloopt alles anders dan verwacht. Tijdens de eerste lockdown keren ze beide terug naar de bakermat en helpen ze in ziekenhuizen en dergelijke. De lockdowns erna steunen ze het kinderarmoedefonds met hun take-away. 

Ook zijn er verschillende gesprekken met de betreffende instanties voor zero food waste door maaltijden te maken voor zij die iets minder fortuinlijk zijn. Deze gesprekken zijn door de pandemie ook tijdelijk on hold gezet. 

we blijven gaan ook 2021, blijven we ons inzetten voor u, onze klanten. 

Biografie

Silke en Johan hebben een passie voor eten en drinken én het onthalen van mensen. Daarom zijn ze gestart met Bistro Evarist te Lier in 2018.

Je kunt bij hen terecht voor een lekkere drank tot een uitgebreid menu. 

We hopen u snel te mogen ontmoeten!