Bemiddelaar Blevi An

Erkend familiaal bemiddelaar te Scherpenheuvel-Zichem gespecialiseerd in echtscheidingen

Al aan bemiddeling gedacht?

Bij Bemiddelaar Blevi An in Scherpenheuvel-Zichem (Averbode) kan je terecht voor moeilijkheden in een relatie, koppels die beslissen uit elkaar te gaan (echtscheiding), ouder en kind in conflict, ondersteuning bij de opstelling/herziening van een ouderschapsplan ...

Wat is bemiddeling precies?

Bij bemiddeling begeleidt de bemiddelaar de partijen in conflict in hun zoektocht naar een oplossing die aanvaardbaar is voor iedereen. Voor koppels die uit elkaar gaan/zijn kan bemiddeling ook een menswaardige manier zijn om hun scheiding te formaliseren (EOO/EOT).

Ook regelingen betreffende de kinderen (gezag, verblijf, kosten) kunnen worden gegoten in een ouderschapsplan. Als erkend familiaal bemiddelaar is het bereikte akkoord via bemiddeling afdwingbaar en dus rechtsgeldig.

Als bemiddelaar ondersteun ik partijen in het verkennen en verwoorden van hun verwachtingen en bekommernissen. Ik bewaak het evenwicht en kies geen partij. Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid zijn 2 basisprincipes.

Wat zijn de voordelen om te kiezen voor bemiddeling?

  • Als er een oplossing wordt bereikt, dan is deze aanvaardbaar voor elke partij
  • Er is meer kans dat eenieder zich aan de gemaakte afspraken houdt als men zelf inspraak had
  • Een akkoord via bemiddeling kan snel gaan
  • De kosten van echtscheiding kunnen veel lager liggen als men deze wenst te regelen via een bemiddelaar
  • Het proces van uit elkaar gaan en alle regelingen die dienen te gebeuren kan veel rustiger en met respect voor en erkenning van andermans gevoelens

Hoeveel kost zo’n bemiddeling?

De kostprijs van de bemiddeling hangt af van de duur van het bemiddelingsproces, de gemaakte onkosten en de duur van de gesprekken. De wet bepaalt dat de partijen een gelijk deel van de bemiddelingskosten en honoraria van de bemiddelaar betalen, maar de partijen mogen akkoord gaan tot een andere verdeling.