Lakverzegeling voor een langdurige bescherming

Voordelen van lakverzegeling

Lakverzegeling is de behandeling van uw wagen door middel van een keramische coating die ervoor zorgt dat uw autolak beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf en dat het vuil zich minder snel hecht en bovendien geeft het uw wagen een mooie showroomglans. Mits goed onderhoud door de eigenaar van de wagen heeft deze coating een standtijd van 1,5 tot 2 jaar. Alsook zijn er nog veel meer opties dan enkel een coating voor de lak van je wagen, dit kan bijvoorbeeld ook op de ramen, velgen, remklauwen, plastic oppervlakten (trims), leder.

De werking van lakverzegeling

De keramische coating zorgt voor een extra lakdikte van 2 a 3 micron en een extra hardheid van 9u. Dit resulteert zich in een diepere glans met een mooie reflectie.

Lakverzegeling bied allerlei voordelen ten aanzien van een gewone wax. Een goedverzorgde coating die op de juiste manier onderhouden wordt kan 1.5 tot 2 jaar blijven zitten en bescherming bieden terwijl een wax na enkele wasbeurten al begint te verdwijnen en hooguit 3 maanden bescherming en glans biedt maar uiteraard niet zo intens zoals een coating dat doet. Na het aanbrengen van een coating bemerkt u een hydrofobische werking tussen uw lak enerzijds en water en vuil anderzijds, vuil en water kunnen zich minder snel hechten door de adhesieve eigenschap van de coating. Uw lak wordt ook krasbestendiger u zult opvallend minder snel waskrassen en swirls zien verschijnen. Een derde voordeel van een coating is uv-bestendigheid, deze gaat het dof worden en de vergeling van uw lak tegen. Bovendien is uw wagen voortaan ook beter beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden (zure regen, zon,...), natuurelementen (vogelpoep, boomsap,...) en chemische invloeden zoals uitlaatgassen.