Architectenbureau Van Dyck Jean-Paul

Architect Heist-op-den-Berg

Van Dyck Jean-Paul V.L. (°1969) studeert in 1994 af als architect aan het PHAI te Diepenbeek. Na zijn stage in 1996 richt hij zijn architectenbureau op en herstructureert dit in 2002 tot de huidige bvba. De projecten zijn uiteenlopend van nieuwbouw, verbouwing tot regularisatiedossiers voor particuliere bouwheren en openbare besturen.

Visie

De leefwereld van de bouwheer (=realiteit)

Een woning is de weerspiegeling van de individualiteit van de bewoner, niet van de architect. De architect dient met beide voeten in ‘de leefwereld van de bouwheer te staan’, zodat de bewoner zijn eigen opvatting over wonen en de belevenis hiervan kan ervaren in zijn woning.

Architectuur komt tot leven bij de gratie van de verrassing (=droom)

Doorheen de ruimten van een woning, die elk hun eigen identiteit (kunnen) hebben, moet men zich kunnen bewegen in een ‘promenade architecturale’. Thema van de wandeling is de verrassing, die tot verwondering leidt en aanspoort tot doorlopen en verder op ontdekking gaan. Gedurende deze wandeling, waar de zon de architecturale leidraad moet worden, wordt er verwezen naar onze band met de hemel, de lucht, de aarde en het water. Dit impliceert licht, ruimte en verbondenheid met de natuur.

Architectenbureau Van Dyck Jean-Paul, uw architect voor Booishot, Heist-op-den-Berg en omstreken.

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Architectenbureau Van Dyck Jean-Paul.

Contact

Architectenbureau Van Dyck Jean-Paul

Pijpelstraat 37, 2221 Booischot
  • Architecten
  • Architectenbureau
T015 22 20 98
F015 25 10 21
M0496 22 09 55
Ond. nr.0459.656.769

Enkel op afspraak