ACV dienstencentrum

ACV dienstencentrum

Het ACV, ofwel het Algemeen Christelijk Vakverbond is met 1,7 miljoen leden de grootste vakbond van België.
Via een netwerk van 150 dienstencentra brengen we de vakbond bij je in de buurt. ACV-leden kunnen er onder meer terecht voor hulp en advies bij vragen rond werk, inkomen en juridische bijstand. Ook voor het opmaken van een werkloosheidsdossier ben je bij een ACV-dienstencentrum aan het juiste adres. 

Solidariteit

Het ACV is een maatschappelijke beweging die actief is op het brede terrein van werk en inkomen. Solidariteit is onze grondstroom. 
Tegelijkertijd is het ACV ook een hele sterke basisbeweging. Het is een vakbond met meer dan 80.000 militanten ofwel vakbondsafgevaardigden die actief zijn in hun onderneming of instelling, in hun gemeente of gewest.  Daarnaast organiseert het ACV acties en manifestaties, in gemeenschappelijk vakbondsfront of in het kader van Europese vakbondsinitiatieven. Natuurlijk voeren we campagne om onze ideeën en eisen kracht bij te zetten. Bijvoorbeeld rond thema’s als het werknemersstatuut, vermogensbelasting en Europa.

ACV-werking

Sociale partner

Het ACV is een belangrijke sociale partner, erkend door regering en werkgevers. De vakbond spreekt een belangrijk woordje mee in het sociaal overleg. Nationaal, maar ook op sectoraal en bedrijfsniveau proberen we goede afspraken te maken, bijvoorbeeld door het sluiten van cao’s.  
Het ACV sluit zijn ogen niet voor de toenemende internationalisering. Wereldwijd behoort het ACV tot de top 15 van de belangrijkste vakbonden. Internationale solidariteit is erg belangrijk.

ACV: een kras beestje

Het ACV bestaat al meer dan 125 jaar. Een lange en woelige geschiedenis. Door de jaren heen hebben we een zeer democratische en solide structuur uitgebouwd. Die structuur vormt het cement van onze organisatie.
Over onze  geschiedenis, onze missie  enstructuur  (centrales en verbonden) en financiering lees je meer op deze site. 
ACV dienstencentrum, uw vakbond voor Zedelgem

ACV dienstencentrum

  • Vakbond
Bruggestraat 130, 8820 Torhout
T050 23 00 90