Thuisverpleging Sint-Truiden & Tienen

Verpleging aan huis en thuiszorg in de regio Sint-Tuiden en Tienen

"Thuisverpleging met een warm hart op de juist plaats"

Wij zijn Christophe en Judith, ervaren thuisverpleegkundigen. Werken in de thuisverpleging is onze passie. Wij doen dit als koppel met hart en ziel. Wij leven mee met onze patiënten en maken tijd voor een babbel. We hebben beide onze specialisaties en vullen elkaar hierdoor ook aan. Afhankelijk van uw verpleegkundige noden of het voorschrift van je behandelende arts komen we één keer of meermaals per dag langs in de regio's Sint-Truiden en Tienen.

Dat kan voor een korte periode zijn of langdurig, voor een snelle of een tijdsintensieve interventie. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de gepaste zorg op maat voor jullie bieden.

Wat doen wij?

Christophe is gespecialiseerd in wondzorg, Judith is pediatrisch verpleegkundige en gespecialiseerd in stomazorg.

  • We kunnen U helpen bij het wassen en de persoonlijke hygiëne, bij het in- en uitstappen uit bed, bij het verversen van de kledij, het aandoen van slaapkledij en het aan- en afdoen van incontinentiemateriaal. Wij knippen ook de nagels, kammen de haren, scheren de baarden, etc. Ook dit hoort erbij!
  • Op voorschrift van jouw behandelende geneesheer komen we langs voor het geven van inspuitingen of het toedienen van medicatie.
  • Indien U een stoma heeft volgen we uw toestand dagelijks op en staan wij in voor het verversen ervan.
  • Voor het toedienen van TPN = Totale Parenterale Nutritie die intraveneus wordt toegediend aan onze patiënten heeft Judith een bijkomende opleiding gevolgd via UZ Gasthuisberg Leuven. Het toedienen kan enkel gebeuren door verplegers die daarvoor zijn opgeleid.
  • Indien u of uw familielid niet meer in staat is zelf te eten kan er beroep gedaan worden op toediening van sondevoeding. De voeding wordt in dat geval toegediend via een sonde in de neus of rechtstreeks naar de maag met behulp van een voedingspomp.
  • Het aanbrengen en verversen van infusen voor het intraveneus (in de ader) toedienen van geneesmiddelen en pijnbestrijders, alsook bloednames.
  • Veel patiënten verblijven in de laatste fase van hun leven graag in hun eigen vertrouwde omgeving, om verzorgd te worden door de eigen zorgverstrekkers en hulpverleners. Ook wij doen dit voor onze palliatieve patiënten. Deze begeleiding van de patiënt en zijn omgeving zijn enorm belangrijk. Wij werken hiervoor ook samen met PANAL. Zij zijn een palliatief netwerk om samen met ons het levenseinde van onze patiënt te laten verlopen zoals hij of zij dit wenst.

Voor andere technisch verpleegkundige handelen zoals bloednames, aanprikken van Port-a-Cath's, lavementen, opvolging diabetes, oogzorgen, etc. komen wij ook bij u aan huis!

Hoe gaan wij te werk?

Wij komen bij u langs voor een kennismakend gesprek. Hierin worden alle praktische zaken geregeld en worden de nodige documenten opgesteld. Eventueel benodigd materiaal wordt ook besproken (vb. ziekenhuisbed, personenalarm, wondzorgmateriaal, etc.). Wij werken volgens de derdebetalersregeling. Dit wilt zeggen dat u enkel een voorschrift van de arts of specialist, en een kleefvignet van het ziekenfonds nodig heeft, waarbij u bent aangesloten. Indien u enkel hulp nodig heeft bij het wassen en/of aankleden, is hiervoor geen voorschrift vereist, dit maken wij zelf op. Alle zorgen worden rechtstreeks door uw ziekenfonds aan ons betaald. U hoeft hiervoor verder niets te doen. Aarzel zeker niet om ons te contacteren! Met vriendelijke groeten, Christophe en Judith

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!